Категории

Информации

Билтен

УСЛОВИ НА ИСПОРАКА

Откако ја потврдивте нарачката на производите, нарачката влегува во процес на обработка.

Рок на испорака

Откако добивте потврда за креирана нарачка, нарачката влегува во статус на обработка. Откако ќе биде обработена ќе биде испратена на достава. Рокот на испорака е 5-7 дена. За сите нарачки направени во петок или за време на викенд ќе бидаат процесирани во првиот следен работен ден. Работното време на нашиот online shop е од 8.30 до 16.30 часот во текот на неделата и сабота од 9.00 до 13.00 часот.

Превземање на пратки

Курирската служба Falcon logistic courier (екстернa фирма која ја врши доставата за нас) пратките ги доставуваат на адресата за испорака. Ве молиме да има личност која ке може да ја прими доставата. При превземање на пратката потребно е да се изврши визуелен увид на пакетот, случајно да не има некои физички видливи оштетувања. Доколку забележите било какво оштетувања на самиот пакет или пак се сомневате дека можеби производот е оштетен, треба да се одбие пратката и во истиот момент да не известите со повик на телефонскиот број 076 444 975 или по пат на e-mail wenice.mk@gmail.com Доколку е се во ред со пратката без никакви оштетувања слободно превземете ја и потпишете се на испратницата која ќе ви ја приложи курирот. Секоја пратка има испратница во два примерока. Вообичаена пракса е курирот да ве контактира телефонски 15-30 мин пред да ви ја достави пратката на назначената адреса. Доколку не сте во можност во тој момент да ја превземате пратката, времето за испорака се договара со доставувачот, а рокот за испорака може да го надмине предвидениот рок од Условите за испорака. Доколку курирот не ве добие на контакт телефонот кој сте го оставиле или не ве пронајде на адресата наведена за достава пратката се враќа кај нас www.wenice.mk, а ние ќе ве контактираме да дојдеме до заклучок за да се договориме за повторно испраќање.

Цена на Испорака

Цената на достава за сите нарачки чија вредност е поголема од 1500 денари е бесплатна!

Цената на достава за сите нарачки чија вредност е помала од 1500 денари доставата се плаќа 130 денари со вкалкулирано ддв.

www.wenice.mk за рекламација на производ е должен да го замени во рок од 30 дена од денот на фактурата. www.wenice.mk не се грижи за доставата на производот кој се рекламира. Купувачот може да го рекламира производот, а трошокот за транспорт заради рекламација паѓа на терет и сметка на купувачот. Купувачот може да избере каков сака начин за достава заради рекламација на производ. Најчестите рекламации кои се јавуваат се во врска со големина на производ, затоа www.wenice.mk има наведени ГОЛЕМИНИ (ВО САНТИМЕТРИ И ГОДИНИ) во делот Информации. www.wenice.mk не може да презеде на своја сметка и на свој трошок проблеми околу големините на производите. Доколку купувачот има потреба од замена за број заради неправилен избор на производ од аспект на големина www.wenice.mk стои на располагање и ќе одговори заради задоволување на купувачките права и желби, но трошокот за доставата и замената на производот паѓа на терет и сметка на купувачот.

Напомена

Со потврда на нарачката, со кликнување на копчето ПОТВРДИ, согласни сте со условите за испорака.