Дома  »  Политики

Политика на приватност

Политика за заштита на податоците со која се уредува правото на приватност и сигурност на личните податоци кои се предмет на обработка. Следнава Политика за заштита на податоците се однесува за веб страната на Wenice - www.wenice.mk . Оваа политика се однесува и се применува на сите наши домени и поддомени, а се појавува на дното од веб страната. 

За заштита на Вашите лични податоци Wenice користи SSL сертификат кој е активен на страната каде ги внесувате истите. Со инсталирање на овој сертификат на web страната оневозможуваме информациите да бидат искористени од надворешен неовластен пристап (сајбер крадци). Со ова Вашите имиња, адреси, лозинка и други дополнителни лични податоци кои ги оставате при регистрација на нашиот сајт се дополнително обезбедени.

Прибирање информации:

Вие како посетители доброволно поднесувате лични податоци: име, презиме, поштенска адреса, контакт телефонски број, e-mail адреса, област на интерес, итн. Овие податоци се користат единствено за исполнување на Вашата нарачка. Доколку се добие ваша дозвола се прави исклучок и може податоците да се искористат за маркетиншки цели. Пример: регистрација за добивање на електронски весник од нашата компанија. Личните податоци ќе бидат чувани во форма која овозможува идентификација на субјектот на личните податоци и откако повеќе нема да бидат потребни се уништуваат. Заштита на Вашата сметка Вашето корисничко име и лозинка треба да Ви бидат познати единствено вам. Тие се клучот на Вашата сметка и Вашите лични податоци. Затоа, користете броеви, букви, специјални знаци и чувајте си ја лозинката во тајност. Имајте контрола врз корисничкото име и лозинката за да не станете дел од законски водени активности предводени во Ваше име.

*Доколку Вашата лозинка е компромитирана на било каков начин, Ве молиме ВЕДНАШ известете го Wenice и сменете ја лозинката. Cookies, Технологија Веб страната може да употребува технологија за следење во зависност од формата, Cookies. Оваа технологија е корисна за прибирање на различни информации како што се, користени оперативни системи, број на посетители, пребарувања на поситителите и слично. Со помош на оваа технологија се подобруваат перформансите на самата веб страна. Обврска за тајност и заштита на личните податоци со SSL безбедносен сертификат Право за користење на Вашите лични податоци имаат само администраторите на www.wenice.mk. Тие се заштитени од губење, уништување, фалсификување и неавторизиран пристап. Се користат соодветни методи за заштита при пренос, соодветно со ризикот и природата на информациите. Заради спречување на неовластен пристап се применуваат сите организациски и технички мерки за заштита на личните податоци.

За заштита на Вашите лични податоци Wenice користи SSL сертификат кој е активен на страната каде ги внесувате истите. Со инсталирање на овој сертификат на web страната оневозможуваме информациите да бидат искористени од надворешен неовластен пристап (сајбер крадци). Со ова Вашите имиња, адреси, лозинка и други дополнителни лични податоци кои ги оставате при регистрација на нашиот сајт се дополнително обезбедени.

Употреба на веб страницата од малолетни лица:

Малолетни лица не смеат да оставаат информации без дозвола од нивните родители или старатели. Родителите и старателите треба да ги научат своите малолетни деца безбедно и сигурно да ракуваат со своите лични податоци на интернет. Wenice никогаш нема да земе и да користи лични податоци од малолетни лица без дозвола од нивните родители или старатели.

*Информациите содржани во оваа Политика се предмет на промена од време на време, без претходна најава.

 

Политиката за сигурно купување со која се уредува Вашата безбедност при користење на платежните картички.

Плаќај Безбедно и Сигурно

За Плаќање можете да ги користите платежните картички VISA, MasterCard и Maestro од било која банка во Р. Македонија преку CaSys International картичниот систем.Со избирањето на оваа опција привремено ве пренасочуваме до безбедносниот сервер на банката, каде ќе ја направите трансакцијата. Податоците од вашата картичка не ги гледаме, само од банката добиваме нотификација дека средствата се резервирани, а истите ги наплаќаме откога ќе ја потврдиме нарачката.

Wenice е целосно посветен на градење цврсти и долгорочни односи со Вас, купувачите. Таквите односи Ние ги градиме на база на доверливост. Поради ова, приорирет ставаме на сигурноста при користење на Вашите платежни картички во нашата електронска продавница. Wenice користи CPAY / CaSys. Сите платежни трансакции на Wenice се извршуваат преку системот CPAY. Исто така Wenice користи SSL за безбедност. Пред внесувањето на податоците од кредитната картичка се пренасочувате на безбедната страна на банката, каде што се внесуваат сите информации од Вашите кредитни картички и се потврдува трансакцијата. Притоа податоците се чуваат во склад со највисоките банкарски критериуми за сигурно работење. Заради уште поголема заштита Wenice користи SSL сертификат. Со инсталирање на овој сертификат на web страната оневозможуваме информациите да бидат искористени од неовластен пристап (сајбер крадци). Со ова Вашите имиња, адреси, лозинка и други дополнителни лични податоци кои ги оставате при регистрација на нашиот сајт се дополнително обезбедени. Платежните картички се основно средство за електронски плаќања.

За сите кои ќе ги користат во нашата електронска продавница нудиме ДВОЈНА ЗАШТИТА...

Можете да одберете Начин на плаќање: При достава  Во тој случај му плаќате на Доставувачот на рака, а тој е обврзан да ги уплати средствата на нашата сметка. 

Целокупната продажба извршена преку оваа интернет страна е во согласност со “политиката за враќање” на производи на Wenice. Корисникот може да враќа производи во Wenice и да добие рефундирање на средства, под следните услови:

Со цел да се избегнат било какви компликации и недоразбирања, производот купен од нашата електронска продавница не смее да се врати без претходно да не известите.

Откако ќе бидеме известени, ќе се погрижиме процедурата за враќање на производот да започне правилно и производот да биде заменет или да се овозможи делумно/целосно враќање на средствата. Без претходно известување до нашиот комерцијалист, не превземаме обврска за замена на производот или враќање на средствата и Вие самите ги превземате трошоците настанати во целиот тој процес.

Враќање на производ е дозволено исклучиво доколку производот е неоштетен и е во неговото оригинално пакување заедно со сите додатоци во рок од 15 дена од денот на купопродажбата за целосно да бидат вратени средствата. Производот мора да биде вратен по пошта во соодветно пакување и со фактура.

Корисникот мора да ги следи сите поединечни специфични инструкции дадени од Wenice во врска со ракувањето на производот и неговото враќање во Wenice. Сите трошоци околу испораката ги покрива корисникот. За производите вратени во согласност со условите наведени во потточките 1-2 корисникот е должен да ја плати поштарината.

Времето за поврат и увид на средствата на Вашата сметка е непосредно детерминирано од индивидуалната политиката на Банката. Во случај на враќање на производ во Wenice кое не е во согласност со условите наведени во потточките 1-2, (на пример подоцна од 15 дена од датумот на купопродажба, во состојба различна од оригиналната, без фискална сметка или фактура или во неиспрaвна состојба), Wenice ќе го одбие враќањето на производот и ќе го врати истиот кај корисникот, при што корисникот ќе ги сноси сите трошоци за враќањето и испораката. 

Wenice не превзема никаква одговорност за било какво оштетување или загуба при транзитот на производите од корисникот до Wenice или за било кој друг предмет кој ќе пристигне со производот.

За заштита на Вашите лични податоци Wenice користи SSL сертификат кој е активен на страната каде ги внесувате истите. Со инсталирање на овој сертификат на web страната оневозможуваме информациите да бидат искористени од надворешен неовластен пристап (сајбер крадци). Со ова Вашите имиња, адреси, лозинка и други дополнителни лични податоци кои ги оставате при регистрација на нашиот сајт се дополнително обезбедени.

Малолетни лица не смеат да оставаат информации без дозвола од нивните родители или старатели. Родителите и старателите треба да ги научат своите малолетни деца безбедно и сигурно да ракуваат со своите лични податоци на интернет. Wenice никогаш нема да земе и да користи лични податоци од малолетни лица без дозвола од нивните родители или старатели.

ПОЛИТИКА НА ИСПОРАКА

 

Откако ја потврдивте нарачката на производите, нарачката влегува во процес на обработка.

Рок на испорака:

Откако добивте потврда за креирана нарачка, нарачката влегува во статус на обработка. Откако ќе биде обработена ќе биде испратена на достава. Рокот на испорака е 3-5 дена. За сите нарачки направени во петок или за време на викенд ќе бидаат процесирани во првиот следен работен ден. Работното време на нашиот online shop и достапноста на контакт центарот 076 444 975 е од 09.00 до 16.00 часот од понеделник до петок и во сабота од 9.00 до 15.00 часот.

Превземање на пратки:

Курирската служба Eco Logistic Service (екстернa фирма која ја врши доставата за нас) пратките ги доставуваат на адресата за испорака. Ве молиме да има личност која ќе може да ја прими доставата. При превземање на пратката потребно е да се изврши визуелен увид на пакетот, случајно да не има некои физички видливи оштетувања. Доколку забележите било какво оштетувања на самиот пакет или пак се сомневате дека можеби производот е оштетен, треба да се одбие пратката и во истиот момент да не известите со повик на телефонскиот број 076 444 975 или по пат на e-mail wenice.mk@gmail.com или на prodazba@wenice.mk Доколку е се во ред со пратката без никакви оштетувања слободно превземете ја и потпишете се на испратницата која ќе ви ја приложи курирот. Секоја пратка има испратница во два примерока. Вообичаена пракса е курирот да ве контактира телефонски 15-30 мин пред да ви ја достави пратката на назначената адреса. Доколку не сте во можност во тој момент да ја превземате пратката, времето за испорака се договара со доставувачот, а рокот за испорака може да го надмине предвидениот рок од Условите за испорака. Доколку курирот не ве добие на контакт телефонот кој сте го оставиле или не ве пронајде на адресата наведена за достава пратката се враќа кај нас www.wenice.mk, а ние ќе ве контактираме да дојдеме до заклучок за да се договориме за повторно испраќање.

Цена на Испорака:

Цената на достава за сите нарачки чија вредност е поголема од 2000 денари е бесплатна!

Цената на достава за сите нарачки чија вредност е помала од 2000 денари е 130 денари со вкалкулирано ддв.

 

www.wenice.mk за рекламација на производ е должен да го замени во рок од 15 дена од денот на фактурата.

www.wenice.mk не се грижи за доставата на производот кој се рекламира.

Купувачот може да го рекламира производот, а трошокот за транспорт заради рекламација паѓа на терет и сметка на купувачот. Купувачот може да избере каков сака начин за достава заради рекламација на производ.

Најчестите рекламации кои се јавуваат се во врска со големина на производ, затоа www.wenice.mk има наведени ГОЛЕМИНИ (ВО САНТИМЕТРИ И ГОДИНИ) во делот Информации. 

www.wenice.mk не може да презеде на своја сметка и на свој трошок проблеми околу големините на производите. Доколку купувачот има потреба од замена за број заради неправилен избор на производ од аспект на големина www.wenice.mk стои на располагање и ќе одговори заради задоволување на купувачките права и желби, но трошокот за доставата и замената на производот паѓа на терет и сметка на купувачот.

Напомена

Со потврда на нарачката, со кликнување на копчето ПОТВРДИ, согласни сте со условите за испорака.